Als ouder van twee jonge dochters ontkom ik er niet aan. Ieder avond om zes uur scherp moet de TV aan: het Sinterklaasjournaal. Nu is dat voor vaders helemaal geen straf sinds de introductie van “Pietje Puk”, maar de kinderen zijn met name vol spanning over de verwisseling van de schoencadeautjes en de oefenpakjes. Overal in Nederland duiken lege pakjes in schoenen op. Dat zette mij aan het denken: wat doe je als zoiets je als moderne (hulp)Sinterklaas overkomt?
De kans dat je een oefenpakketje in je schoen vindt, lijkt me niet erg groot, maar wat als je “letter van banket” gebroken blijkt of verwisseld blijkt te zijn met “kaatsballen in een net”? PostNL alleen al bezorgde deze week meer dan 5 miljoen pakjes en dat ging heus niet allemaal goed.
Het cadeau moet natuurlijk in de eerste plaats gewoon overeenkomen met wat er op je bestellijst verlanglijst stond. Die kaatsballen stuur je dan ook gewoon terug en de webshop zal je alsnog de banketletter moeten sturen. Bij beschadigde cadeautjes kun je er ook voor kiezen om de vervoerder aan te spreken, maar je loopt dan aan tegen allerhande discussies aan. Makkelijker is het om ook in het geval van beschadiging bij de webshop aan te kloppen. De webshop moet er gewoon voor zorgen dat je cadeau onbeschadigd bij jou afgeleverd wordt. Laat je dan niet afschepen met het argument dat je het product had moeten controleren bij aflevering. Had je het cadeau dan meteen moeten uitpakken? Natuurlijk niet, bovendien worden onze pakketjes bijna altijd bij de buren afgeleverd (ik heb meteen inspiratie voor een “Kerst-blog”…).
Vragen over leveringen die niet voldoen of schade tijdens transport, bel me gerust op 06-19410231 (altijd vrijblijvend).